- Locatie
B&W-kamer
- Voorzitter
- drs. A.J. van Hout
- Agenda documenten
Agendapunten
-
2a.2a
Een aantal oude vorderingen kunnen niet worden overgeheveld naar ons nieuwe systeem. De kosten van het optuigen van een nieuw administratiesysteem wegen niet op tegen de minimale opbrengst van de vorderingen. Voorstel is om deze openstaande posten buiten invordering te stellen.
Bijlagen
-
2a.2b
Via deze kennisgeving wil het college de gemeenteraad informeren over de behaalde resultaten in 2024 binnen het programma duurzaamheid. Deze bestaat uit een drietal documenten waarmee doelen, samenhang en resultaten van het programma worden gerapporteerd.
1. De infosheets over de programmalijnen energietransitie, klimaatadaptatie & biodiversiteit en circulariteit geven een overzicht van de beleidskaders, doelen en lopende projecten.
2. Het resultatenoverzicht, waarin de ondernomen acties en resultaten worden gepresenteerd.
3. Het monitoringsdashboard, geeft de kwantitatieve trends per programmalijn weer.
Deze drie documenten samen geven een weergave van de samenhang in de complexe opgave waar het programma duurzaamheid voor staat.Bijlagen
-
2a.2c
De gemeenteraad heeft aangegeven behoefte te hebben aan een beter en eenduidiger inzicht in de prestatie-informatie met betrekking tot het gevoerde gemeentebeleid. De raad gaf daarom op 29 juni 2023, middels de motie 'Inzicht op Prestaties', opdracht om een pilot uit te voeren met een mogelijk instrument hiervoor: de OGSM-methodiek (Objectives, Goals, Strategies en Measures). Deze pilot werd in oktober 2024 afgerond en de raad heeft inmiddels kennis genomen van het resultaat.
In de bijgevoegde kennisgeving wordt aangegeven hoe een vervolg kan worden gegeven aan dit proces en kan worden voorzien in de behoefte van de raad door aan te haken op datagedreven werken.
Bijlagen
-
2a.2d
Het Regionaal Mobiliteitsprogramma (RMP) is opgesteld door de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen (GMR) in samenwerking met de gemeenten binnen de GMR en de provincie Gelderland. Dit programma geeft onze regionale mobiliteitsvisie en onze inzet op mobiliteit voor de komende jaren tot en met 2030. Hierin geeft de GMR samen met haar partners aan welke brede welvaartsdoelstellingen zij willen bereiken op het gebied van mobiliteit en met welk maatregelenpakket zij die doelen willen realiseren. Daarbij is nadrukkelijk de integrale afstemming gezocht met de andere opgaven binnen de GMR. Het college wordt gevraagd het Koersdocument RMP vast te stellen en de Agenda ter kennisgeving aan te nemen, met de intentie om deze komend jaar uit te werken tot een concreet Uitvoeringsprogramma.
Bijlagen
-
2a.2e
Jaarlijks worden de grondexploitaties herzien en aan de raad aangeboden ter vaststelling. Voorafgaand aan de herziening van de grondexploitaties dienen de uitgangspunten te worden bepaald. Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid om realistische uitgangspunten te hanteren om tot een goede waardering te komen van de grondexploitaties. Belangrijke parameters zijn onder andere het rentepercentage, de kosten- en de opbrengststijging. Met dit voorstel worden deze parameters ter vaststelling voorgelegd.
Bijlagen
-
2b18 februari 2025
-
2b.2f
Sinds november 2022 hebben de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar met de RSD de Liemers een dienstverleningsovereenkomst met mandaat voor de uitvoering van de leefgeldregeling voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Naast de uitvoering van de leefgelduitkering en is ook de eigen bijdrage vastgelegd in de per 1 juli 2024 geldende Regeling opvang ontheemden Oekraïne (RooO).
Op 15 oktober 2024 heeft het college het volgende hierover besloten:
1. de beleidsuitgangspunten voor het opleggen van de eigen bijdrage aan Oekraïners die in de gemeentelijke opvanglocaties verblijven vast te stellen en in werking te laten treden met ingang van 1 november 2024;
2. de Regionale Sociale Dienst de Liemers (RSD) (de gemeenschappelijke regeling SDL de Liemers) te vragen om namens de gemeente Westervoort de eigen bijdrage te innen bij Oekraïners in de gemeentelijke opvanglocaties.
Na het collegebesluit zijn de beleidsregels gepubliceerd in het gemeenteblad[1]. De planning om 1 november 2024 de verplichte eigen bijdrage in te voeren is gehaald. De RSD is afgelopen december gestart met innen.
Deze nieuwe dienstverleningsovereenkomst en het nieuwe mandaat aan de RSD zijn de formele en juridische bekrachtiging van de uitvoering per 1 november 2024.
[1] Zie de Beleidsuitgangspunten eigen bijdrage Oekraïners GOO 2024 - gemeente Westervoort. Bij wetstechnische informatie staat de gemeentenaam.
Bijlagen
-
2c25 februari 2025
-
2c.2f
Momenteel werken de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort, Zevenaar (hierna: niet-coördinerende gemeenten) en Rheden samen op het gebied van de regionale spreiding in de opvang van ontheemden uit Oekraïne, middels het RCVS (Regionaal Coördinatiecentrum Vluchtelingen Spreiding). Dit gebeurt op basis van een samenwerkingsovereenkomst en wordt gefaciliteerd vanuit Rheden. In dit voorstel wordt deze herziene en geactualiseerde overeenkomst aan u voorgelegd.
Bijlagen